Navigacija

Stipendije Kraljevine Tajland za 2024/25. godinu

Ministarstvo za visoko obrazovanje, nauku, istraživanje i inovacije Kraljevine Tajland, u saradnji sa visokoškolskim ustanovama, obezbeđuje stipendije za internacionalne studente za akademsku 2024/2025. godinu.

Stipendije su dostupne za osnovne, master i doktorske studije tokom čitavih studija. Za osnovne studije postoji mogućnost i stipendiranja studentskih razmena u trajanju od jednog semestra ili jedne akademske godine.

Jezik izvođenja nastave na svakoj visokoškolskoj ustanovi je engleski te je neophodno da se priloži potvrda o poznavanju engleskog jezika, najčešće u vidu međunarodno priznatog sertifikata.

Sve stipendije obuhvataju delimičan ili celokupan iznos školarine, a u određenim slučajevima postoji i mesečni dodatak za određene troškove. Od visokoškolske ustanove zavise kriterijumi za upis i iznosi stipendija. Sve detaljnije informacije možete da proverite u ovom dokumentu.

Studentska razmena je moguća samo na Univerzitetu Khon Kaen. Neophodno je da student koji se prijavljuje ima završenu prvu godinu studija. Stipendija iznosi 30.000,00 tajlandskih bata (THB). Student se prijavljuje matičnoj ustanovi, koja mora da ga nominuje do 15. maja 2024. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/445/book-1822474_1280.jpg