Navigacija

Konkurs za stipendirane mobilnosti u Slovačkoj

Vlada Republike Slovačke raspisala je konkurs u okviru Nacionalnog programa stipendiranja, koji nudi stipendije namenjene mobilnosti stranih studenata, doktoranata, profesora i umetnika na visokoškolskim i istraživačkim ustanovama u Republici Slovačkoj tokom akademske 2017/2018. godine. Rok za prijave je 30. april 2017. godine.

Stipendirane mobilnosti mogu početi od 1. septembra 2017. godine i trajati od 1 do 10 meseci. Visina stipendije iznosi od 350 do 1000 evra mesečno, u zavisnosti od kategorije kandidata (student, doktorant, profesor, istraživač, umetnik).

Kandidati za stipendiju moraju biti primljeni na neku od visokoškolskih ili istraživačkih ustanova u Slovačkoj, što se dokazuje dostavljanjem prihvatnog ili pozivnog pisma sa odnosne institucije.

Za stipendiju ne mogu konkurisati studenti osnovnih studija koji nisu završili najmanje dve i po godine studija na istom studijskom programu, studenti koji su dobili drugu stipendiju za boravak u Slovačkoj, inostrani studenti koji su upisani na celokupan ciklus studija u Slovačkoj, kao ni lica koja su u poslednjih 36 meseci boravila u Slovačkoj duže od 12 meseci.

Prilikom prijave za stipendiju, kandidat se može prijaviti i za nadoknadu putnih troškova, koji se refundiraju u skladu sa pravilima programa. Program stipendistima takođe može refundirati troškove izdavanja zdravstvenog uverenja koje je neophodno priložiti u aplikacionom procesu.

Prijave se podnose onlajn, preko internet stranice programa.

Više informacija o proceduri prijavljivanja, kao i spisak neophodne dokumentacije, dostupno je ovde.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/28/The-Ministry-of-Education-Science-Research-and-Sport.jpg