Navigacija

Konkursi Fulbright programa za celokupne master studije i istraživanja doktoranada u SAD

Ambasada SAD u Beogradu objavila je konkurse za dodelu Fulbrajt stipendija državljanima Republike Srbije za celokupne master studije (Fulbright Graduate Study Program) i istraživačke boravke doktoranada (Fulbright Non-degree Research Program), na univerzitetima u SAD u akademskoj 2018/19. godini. Rok za prijave je 5. avgust 2017. godine.

U okviru Fulbright Graduate Study programa omogućeno je stipendirano studiranje u SAD na celokupnim master studijama u trajanju od jedne godine ili duže, dok Fulbright Non-degree Research program nudi stipendije za istraživačke boravke u SAD od 6 do 9 meseci doktorandima koji su već upisani na doktorske studije u Srbiji. Dostupne su stipendije za studiranje i istraživanje u tridesetak nastavno-naučnih oblasti.

Stipendija obuhvata troškove školarine, puta, zdravstvenog osiguranja, kao i mesečni iznos namenjen pokrivanju troškova života.

Aplikanti moraju biti državljani Republike Srbije, odgovarajućeg nivoa obrazovanja (za master studije – završene osnovne studije, za doktorande – završene master studije), sa odličnim znanjem engleskog jezika, spremni da po završetku programa borave u Srbiji najmanje dve godine.

Prijave se podnose onlajn, putem naloga koji je moguće registrovati ovde.

Pun tekst konkursa, sa detaljnijim informacijama o dostupnim oblastima studija/istraživanja, neophodnoj dokumentaciji, uslovima i načinom prijave, kao i kriterijumima i procedurom selekcije, dostupan je ovde.

Za dodatne informacije dostupna je adresa e-pošte: BelgradeFulbright@state.gov

Slike

  • /uploads/attachment/vest/36/fulbright-logo.jpg