Navigacija

Konkurs programa Stipendium Hungaricum - prezentacija 8. februara u Beogradu

Informativni centar Fondacije Tempus i Stipendium Hungaricum - program za stipendirano studiranje u Mađarskoj - 8. februara 2018. godine u 18 časova organizuju prezentaciju o ovom programu za sve zainteresovane. Studenti, koji žele da iz prve ruke saznaju više o Hungaricum stipendijama, uslovima i načinu prijave, ustanovama i oblastima koje su na raspolaganju, mogu se registrovati za prisustvo prezentaciji putem kratkog formulara na ovom linku.

Program Republike Mađarske Stipendium Hungaricum objavio je poziv za podnošenje prijava za stipendije za akademsku 2018/2019. godinu, koji će biti otvoren do 16. februara 2018. godine. Studentima iz Srbije dostupne su stipendije u cilju sticanja diploma osnovnih i master studija u okviru određenih studijskih oblasti, kao i doktorskih studija u svim studijskim oblastima. 

Zainteresovani kandidati takođe treba da kontaktiraju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, zaduženo za proces nominovanja kandidata (kontakt: G-đa Vanja Nedeljković, vanja.nedeljkovic@mpn.gov.rs, 011-3615-098), radi dostavljanja prijave Ministarstvu u eventualnom preliminarnom roku. 

Bliže informacije o uslovima, obuhvatu stipendije, listi dostupnih programa i visokoškolskih ustanova, kao i proceduri prijavljivanja, dostupno je na sajtu programa

Program Stipendium Hungaricum osnovala je Vlada Republike Mađarske 2013.godine, a tokom tekuće akademske godine, preko 4000 studenata iz različitih delova Evrope i sveta dobilo je stipendiju u okviru ovog programa.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/44/stipendum_hungaricum.png