Navigacija

Otvoren konkurs Hjubert Hamfri programa za stipendirani boravak u Sjedinjenim Amerčkim Državama

Svi zaposleni mladi na početku svojih karijera mogu se prijaviti za stipendirani desetomesečni boravak i usavršavanje na SAD univerzitetima u toku akademske 2020/21. godine putem Hjubert Hamfri programa. Konkurs je otvoren do 18. juna 2019. godine.

Hjubert Hamfri program Državnog sekretarijata Sjedinjenih Amerčkih Država pruža profesionalcima iz celog sveta koji tek razvijaju svoje karijere mogućnost usavršavanja kroz boravak i učenje na univerzitetima širom SAD, kao i za razvijanje saradnje sa kolegama iz SAD i drugih zemalja.  

Konkurs je otvoren za državljane Republike Srbije koji su stalno zaposleni u državnom ili privatnom sektoru, sa stečenim univerzitetskim obrazovanjem i dobrim znanjem engleskog jezika. Oblasti koje su obuhvaćene programom odnose se pre svega na održivi razvoj, demokratiju i vladavinu prava i obrazovanje.

Celokupan tekst konkursa sa detaljno predstavljenim uslovima i procedure za prijavu dostupan je na na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (odeljak ”Stipendije stranih vlada i fondacija 2019. godine”), a zainteresovani se mogu obratiti i kontakt osobi Ministarstva na: jelena.pazun@mpn.gov.rs.