Навигација

Упис на основне и интегрисане студије крајем јуна

 

Недуго после проглашења пандемије и увођења ванредног стања, универзитети и високе школе у Србији прешли су на рад на даљину и затворили своје учионице. То је резултовало одлагањем испитних рокова, колоквијума и студентских вежби. С постепеним укидањем мера донетих у сузбијању ширења пандемије вируса корона, извесно је да ће се високошколске институције у Србији вратити полако својим редовним активностима, те ће и пријемни испити за упис у школску 2020/2021. годину бити реализовани по плану. Први циклус конкурсних рокова за упис у наредну годину на основним и интегрисаним студијама би требало да почне крајем јуна, и да се заврши у јулу, док је други уписни рок планиран у августу и септембру.

Поједини универзитети, попут Универзитета у Новом Саду, су већ утврдили тачне датуме конкурсних рокова за упис у школску 2020/2021. годину. Тако ће први конкурсни рок за основне и интегрисане студије започети пријавом кандидата за полагање пријемних испита у периоду од 24. до 26. јуна 2020. године, док ће пријемни испити бити одржани 30. јуна, 1. јула и 2. јула 2020. године. Завршетак првог уписног рока планиран је за 22. јул 2020. године. Конкурсни рок за упис на студије другог степена биће организован у октобру. У саопштењу је такође наглашено да ће одређене провере знања, попут пријемних испита за упис на студијске програме из области спорта, уметности, педагогије и слично, одступити од утврђених термина због специфичности ових пријемних испита. Детаљне информације су доступне на званичној интернет страници Универзитета у Новом Саду.

Велики број универзитета и академија високих школа још увек није објавио тачне термине полагања пријемних испита, али се очекује да сатница одржавања пријемних испита за упис на факултете и високе школе неће бити битније нарушена.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/177/czgrada2.jpg