Навигација

Модул Универзитета у Крагујевцу ”Рачуноводство и пословне финансије” добио међународну акредитацију

Економски факултет Универзитета у Крагујевцу добио је међународну акредитацију модула „Рачуноводство и пословне финансије“ на основним студијама од британског Удружења сертификованих овлашћених рачуновођа (ACCA) - глобалног тела за сертификацију квалификација у области рачуноводства.. То ће олакшати дипломцима овог универзитета да стекну међународну лиценцу овлашћеног рачуновође.

ACCA је омогућила признавање испита положених на Економском факултету Универзитета у Крагујевцу и аутоматско ослобађање од пет ACCA испита (Ф1-Ф4 и Ф9) за све студенте који заврше своје дипломске академске студије на модулу Рачуноводство и пословне финансије почев од 2020. године.

Овом акредитацијом Економски факултет је добио међународну потврду својих напорима на унапређењу квалитета студија и пружању релевантних и признатих знања од стране ACCA, као најважније институције у области образовања рачуновођа и ревизора у свету. Овај модул је тренутно доступан на српском језику, али Универзитет разматра могућност да га уведе и на енглеском језику.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/184/kragujevac.png