Навигација

Могућности за стипендиране мобилности у Републици Словачкој у актуелној и наредној академској години

У оквиру Националног програма стипендија Републике Словачке који се реализује под покровитељством Министарства просвете, науке, истраживања и спорта Републике Словачке, расписан је конкурс за стипендиране мобилности за стране студенте, докторанде, предаваче на универзитетима и уметнике које се могу реализовати на високошколским установама или истраживачким институцијама у Словачкој у академској 2020/2021. или 2021/2022. години. Кандидати који се пријављују за мобилности у летњем семестру 2020/2021. академске године, пријаве подносе до 31. октобра у 16 часова. Кандидати који су заинтересовани да мобилност реализују у наредној академској години, могу се пријавити до 30. априла 2021. године у 16 часова.

Студенти основних студија који су до момента аплицирања завршили бар две и по године студија и студенти мастер студија имају могућност да се пријаве за студентске размене на некој високошколској установи у Словачкој у трајању од једног до два семестра. Додатно, стипендије за мобилност на универзитетима или у истраживачким институцијама су доступне и докторандима којима се нуди могућност стипендираног боравка у периоду од једног до десет месеци. Стипендирани боравак у истом трајању омогућен је и универзитетским професорима, истраживачима и уметницима који своју мобилност могу реализовати на институцијама које се баве истраживањем и развојем.

Детаљне информације о висини и обухвату стипендија и условима за пријављивање, као и списак неопходне пријавне документације могу се пронаћи овде. Пријављивање се врши искључиво електронски, а пријаве се подносе на енглеском или словачком језику, најкасније до 31. октобра у 16 часова за све мобилности које ће се реализовати у летњем семестру актуелне академске године. За стипендиране мобилности у наредној 2021/2022. години, пријаве се могу поднети до 30. априла 2021. године у 16 часова.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/208/large_slovacka-logo_NS-EN.png