Navigacija

Sajmovi stipendija u univerzitetskim centrima širom Srbije

Početak nove akademske godine u Srbiji ispunjen je održavanjem sajmova stipendija u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, koji predstavljaju priliku za studente da se upoznaju sa mogućnostima da jedan deo ili cele studije stipendirano provedu na inostranim visokoškolskim institucijama. Pojedini programi koji se predstavljaju na ovim sajmovima takođe nude prilike za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja visokoškolskih ustanova, stručne prakse, omladinske razmene, volontiranje i slično.

Prvu narednu priliku za upoznavanje sa programima stipendiranja imaće studenti Univeriteta u Kragujevcu, na sajmu ”Izaberi stipendiju po svojoj meri” koji univerzitetski centar za razvoj karijere i savetovanje studenata organizuje na Pravnom fakultetu 19. oktobra. Dve nedelje kasnije, Francuski institut u Srbiji će kroz dvodnevni program realizovati svoj tradicionalni ”Putujući studentski sajam”, i to 1. novembra u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu, i 2. novembra u sedištu Instituta u Beogradu.  

Prethodno je, 27. i 28. septembra uspešno održan deveti po redu Sajam stipendija Univerziteta u Beogradu, uz tradicionalno veliki odziv studenata kojima je tridesetak domaćih i stranih organizacija predstavilo svoje programe. Univerzitet u Nišu ove godine je, 5. oktobra u svom sedištu prvi put organizovao sajam stipendija koji je posetilo više stotina studenata, srednjoškolaca, mladih i njihovih roditelja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/41/slika_10102017_01.jpg