Navigacija

Study in Serbia Your Info Centre for education in Serbia

Pretraga

Ustanove

Napredna pretraga

Programi

Napredna pretraga

Stipendije

Napredna pretraga

The Professional Fellows Program (PFP) – program namenjen unapređenju liderskih sposobnosti i profesionalnih veština

The Professional Fellows Program finansira Kancelarija za obrazovanje i kulturu Državnog sekretarijata Sjedinjenih Američkih Država, a sprovodi ga Američki savet za međunarodno obrazovanje. Cilj razmene je promovisanje uzajamnog razumevanja, razvoj profesionalnih sposobnosti i izgradnja održivih partnerstava mladih lidera drugih zemalja i Sjedinjenih Američkih Država.

Evropska nagrada za arhitekturu Philippe Rotthier 2024.

Evropska nagrada za arhitekturu Philippe Rotthier je ustanovljena 1982. godine i dodeljuje se grupnim projektima u oblasti kulture koji su specifični za određeni region, napravljeni su od prirodnih materijala sa ciljem da se koriste godinama, ali i prikažu lepotu i istoriju evropskih gradova.

U takmičenju učestvuju 32 države. Ukupan iznos nagrade, koja može da bude podeljena na više podnesenih prijava, iznosi 40 000 evra.
 

Evropska nagrada za arhitekturu Philippe Rotthier 2024.

Otvoren prvi konkursni rok za upis na osnovne i integrisane studije u Republici Srbiji za akademsku 2022/2023 godinu

Prvi konkursni rok za upis na osnovne i integrisane studije u Srbiji u akademskoj 2022/2023. godini biće otvoren od sredine juna do sredine jula, a u toku istog perioda je planirano i održavanje prijemnih ispita za upis na visokoškolske ustanove (VŠU) u Srbiji. Detaljne informacije o rokovima za predaju dokumenata, kao i datumima prijemnih ispita i upisa na programe osnovnih i integrisanih studija je moguće naći na veb-stranicama VŠU. 

Konkurs Fonda za mlade talente za stipendiranje najboljih studenata u Srbiji u akademskoj 2021/2022. godini

Raspisan je konkurs za stipendiranje 1550 najboljih studenata završnih godina osnovnih, integrisanih i master studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2021/22. godinu. Tekst konkursa, obrazac prijave za konkurisanje i spisak potrebne dokumentacije dostupni su na internet stranici Fonda za mlade talente. Prijave se dostavljaju do 11. februara 2022. godine na pisarnicu u Palati Srbija ili se šalju poštom.

Stipendije za studiranje master programa iz oblasti evropskih pravnih studija u Luksemburgu

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Luksemburga raspisalo je konkurs za dodelu šest stipendija za pohađanje master programa evropskih pravnih studija (Master programme in European Legal Studies - MELS Online). Za stipendije se mogu prijaviti državni službenici, zaposleni u pravosuđu ili organizacijama civilnog društva, kao i svi ostali koji se profesionalno bave pravom i zainteresovani su za izučavanje ove oblasti. Master program kombinuje onlajn i nastavu uživo, a sprovode ga Evropski institut za javnu upravu (EIPA) iz Luksemburga i Univerzitet Loren iz Francuske. Studije su dvojezične, te se od kandidata zahteva odlično poznavanje jednog od jezika i osnovno vladanje drugim. Nastava se izvodi na engleskom i francuskom jeziku. Više informacija o visini i obuhvatu stipendije, kao i o uslovima učešća dostupno je ovde. Prijave se podnose do 14. maja 2021. godine.

Stipendije Nacionalne agencije za akademsku razmenu Poljske za akademsku 2021/2022. godinu

Nacionalna agencija za akademsku razmenu Poljske raspisala je konkurs za odlazak na stipendirane akademske razmene u Poljsku. Stipendije su dostupne za obavljanje naučnog staža u trajanju od jednog do devet meseci, kao i za jednosemestralne boravke u svrhu studiranja za maksimalno deset studenata na osnovnim i master studijama. Detaljne informacije dostupne su na internet stranici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije, u odeljku ”Konkursi i javni pozivi stranih vlada i fondacija - Stipendije Vlade Republike Poljske za akademsku 2021/2022. godinu”.  Prijavna dokumentacija se šalje Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije najkasnije do 5. maja 2021. godine.

Arhiva vesti