Navigacija

Study in Serbia Your Info Centre for education in Serbia

Pretraga

Ustanove

Napredna pretraga

Programi

Napredna pretraga

Stipendije

Napredna pretraga

Stipendije Narodne Republike Kine za akademsku 2021/2022. godinu

Vlada Narodne Republike Kine dodeljuje stipendije za studiranje na svim nivoima studija na mnogobrojnim visokoškolskim ustanovama u Kini u akademskoj 2021/2022. godini. Do šest stipendija će biti dodeljeno kandidatima iz Republike Srbije. Više informacija o programu stipendiranja i studijskim programima dostupno je na veb-sajtu Campuschina. Propozicije konkursa, uslovi za upis i instrukcije za prijavljivanje mogu se pronaći i na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Rok za prijavu je 10. februar 2021. godine.

Mogućnosti za stipendirane mobilnosti u Republici Slovačkoj u aktuelnoj i narednoj akademskoj godini

Ministarstvo prosvete, nauke, istraživanja i sporta Republike Slovačke dodeljuje stipendije stranim studentima, doktorandima, univerzitetskim profesorima, istraživačima i umetnicima za boravke na univerzitetima i istraživačkim organizacijama u Slovačkoj koji će se realizovati u letnjem semestru aktuelne akademske godine ili u narednoj akademskoj godini. Zainteresovani kandidati se prijavljuju putem zvaničnog sajta programa u dva roka: do 31. oktobra u 16 časova ukoliko se mobilnost realizuje u letnjem semestru aktuelne akademske godine, odnosno do 30. aprila 2021. godine u 16 časova za sve mobilnosti koje će se realizovati u narednoj akademskoj godini.

Mogućnosti za stipendirane mobilnosti u Republici Slovačkoj u aktuelnoj i narednoj akademskoj godini

Modul Univerziteta u Kragujevcu ”Računovodstvo i poslovne finansije” dobio međunarodnu akreditaciju

Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu dobio je međunarodnu akreditaciju modula „Računovodstvo i poslovne finansije“ na osnovnim studijama od britanskog Udruženja sertifikovanih ovlašćenih računovođa (ACCA) - globalnog tela za sertifikaciju kvalifikacija u oblasti računovodstva. To će olakšati diplomcima ovog univerziteta da steknu međunarodnu licencu ovlašćenog računovođe.

Modul Univerziteta u Kragujevcu ”Računovodstvo i poslovne finansije” dobio međunarodnu akreditaciju

Otvoren je konkurs za CEEPUS razmene unutar mreža za akademsku 2020/2021. godinu

Otvoren je konkurs za stipendirane mobilnosti u akademskoj 2020/2021. godini na partnerskim institucijama u okviru CEEPUS mreža. CEEPUS omogućava akademske razmene studenata i nastavnog osoblja sa visokoškolskih ustanova iz 15 zemalja srednje i jugoistočne Evrope. Pravo učešća u konkursu imaju studenti i nastavno osoblje sa državnih visokoškolskih ustanova iz Srbije. Rok za prijavljivanje je 15. jun 2020. godine.

Otvoren je konkurs za CEEPUS razmene unutar mreža za akademsku 2020/2021. godinu

Upis na osnovne i integrisane studije krajem juna

Prvi upisni rok za osnovne i integrisane studije na visokoškolskim institucijama u Srbiji će najverovatnije biti organizovan kao što je i prvobitno planirano pre izbijanje pandemije virusa korona. Očekuje se da će početi krajem juna i početkom jula, kada će biti održani prijemni ispiti na svim fakultetima i visokom školama u Srbiji.

Upis na osnovne i integrisane studije krajem juna

Study in Serbia na EAIE konferenciji u Helsinkiju

Study in Serbia  učestvovala je na 31. godišnjoj konferenciji i izložbi EAIE, održanoj u periodu od 24. do 27. septembra 2019. u Helsinkiju, Finska. Sa 6200 visokoškolskih stručnjaka iz 95 zemalja i više od 240 predstavničkih štandova, ovo je najveća međunarodna konferencija i predstavljanje visokog obrazovanja u Evropi.

Study in Serbia  na EAIE konferenciji u Helsinkiju
Arhiva vesti