Navigacija

Stipendije Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose (MGIMO) za akademsku 2024/25. godinu

Moskovski državni institut za međunarodne odnose pri Ministarstvu prosvete Ruske Federacije (MGIMO) poziva studente da se prijave za osnovne ili master akademske studije 2024/25. godine. Broj stipendija je ograničen, a svi zainteresovani kandidati polagaće prijemni ispit.

Studentima su, u cilju pripreme za prijemni ispit i željene smerove, dostupni kursevi ruskog i engleskog jezika. Na ovom linku mogu da se pronađu kursevi ruskog ili engleskog jezika koji traju godinu dana, kao i grupni ili individualni kursevi ruskog jezika koji traju jedan semestar. Za kandidate čije je poznavanje jezika na B1 nivou, dostupni su i intenzivni onlajn kursevi ruskog i engleskog jezika. Više informacija o njima dostupno je na ovoj stranici.

 

Pored pripremnih jezičkih kurseva, studentima su dostupni i pripremni kursevi za određene smerove na bazi samofinansiranja, o kojima može više da se pročita u odeljku 11. Preduniverzitetska priprema Vodiča za kandidate za 2024. godinu (Dovuzovskaя podgotovka).

Kandidati koji ne polože prijemni ispit imaju mogućnost da se upišu na pripremne kurseve za učenje ruskog jezika za strance.

Prijavljivanje za stipendiju vrši se popunjavanjem prijavnog formulara, koji je dostupan na veb-sajtu Ministarstva prosvete, i slanjem na imejl-adresu jelena.pazun@mpn.gov.rs. Moskovski državni institut poslaće direktno kandidatima informativno pismo sa detaljnim uputstvima za nastavak učešća u konkursu.

Rok za prijavu je 25. april 2024. godine.

Dodatne informacije o osnovnim studijama na Moskovskom državnom institutu mogu da se pronađu na ovom linku. Određeni fakulteti imaju svoje sajtove sa detaljnijim smernicama, kao što su Fakultet za međunarodne ekonomske odnose i Fakultet za međunarodne poslove.

Više podataka o master studijama možete da pronađete na ovom linku. Veb-sajt na engleskom pruža dodatne opcije za informisanje o ponuđenim master programima i dostupan je na ovom linku.

Moskovski državni institut ima dostupan Vodič za internacionalne studente sa svim neophodnim informacijama za pripremu dolaska u Moskvu, ali i životu i studijama na Institutu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/450/Screenshot_2024-04-15_at_13.55.37.png