Navigacija

Upis na osnovne i integrisane studije krajem juna

 

Nedugo posle proglašenja pandemije i uvođenja vanrednog stanja, univerziteti i visoke škole u Srbiji prešli su na rad na daljinu i zatvorili svoje učionice. To je rezultovalo odlaganjem ispitnih rokova, kolokvijuma i studentskih vežbi. S postepenim ukidanjem mera donetih u suzbijanju širenja pandemije virusa korona, izvesno je da će se visokoškolske institucije u Srbiji vratiti polako svojim redovnim aktivnostima, te će i prijemni ispiti za upis u školsku 2020/2021. godinu biti realizovani po planu. Prvi ciklus konkursnih rokova za upis u narednu godinu na osnovnim i integrisanim studijama bi trebalo da počne krajem juna, i da se završi u julu, dok je drugi upisni rok planiran u avgustu i septembru.

Pojedini univerziteti, poput Univerziteta u Novom Sadu, su već utvrdili tačne datume konkursnih rokova za upis u školsku 2020/2021. godinu. Tako će prvi konkursni rok za osnovne i integrisane studije započeti prijavom kandidata za polaganje prijemnih ispita u periodu od 24. do 26. juna 2020. godine, dok će prijemni ispiti biti održani 30. juna, 1. jula i 2. jula 2020. godine. Završetak prvog upisnog roka planiran je za 22. jul 2020. godine. Konkursni rok za upis na studije drugog stepena biće organizovan u oktobru. U saopštenju je takođe naglašeno da će određene provere znanja, poput prijemnih ispita za upis na studijske programe iz oblasti sporta, umetnosti, pedagogije i slično, odstupiti od utvrđenih termina zbog specifičnosti ovih prijemnih ispita. Detaljne informacije su dostupne na zvaničnoj internet stranici Univerziteta u Novom Sadu.

Veliki broj univerziteta i akademija visokih škola još uvek nije objavio tačne termine polaganja prijemnih ispita, ali se očekuje da satnica održavanja prijemnih ispita za upis na fakultete i visoke škole neće biti bitnije narušena.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/177/czgrada2.jpg