Navigacija

Evropska nagrada za arhitekturu Philippe Rotthier 2024.

Evropska nagrada za arhitekturu Philippe Rotthier je ustanovljena 1982. godine i  dodeljuje se grupnim projektima u oblasti kulture koji su specifični za određeni region, napravljeni su od prirodnih materijala sa ciljem da se koriste godinama, ali i prikažu lepotu i istoriju evropskih gradova.

U takmičenju učestvuju 32 države. Ukupan iznos nagrade, koja može da bude podeljena na više podnesenih prijava, iznosi 40 000 evra.

Evropska nagrada za arhitekturu Philippe Rotthier dodeljena je arhitektonskim projektima, urbanoj i ruralnoj izgradnji završenoj u prethodnih pet godina, kako bi se promovisala arhitektura koja je u skladu sa prirodom, lokalnim identitetom i istorijom, kao i umeće, primenom smislenih principa i dugoročnih građevinskih tehnika, uz upotrebu prirodnih materijala.

Nagrada je namenjena angažovanima u svim oblastima građevinarstva, arhitektama, izvođačima i urbanistima. Posebnu pažnju komisija će posvetiti projektima koji su nastali na lokalnom terenu, koji su napravljeni od ekoloških materijala i predstavljaju spoj urbanih i tradicionalnih elemenata ne menjajući duh zajednice, ekonomično koriste zemljište i stvaraju javne površine prepoznatljive široj masi (ulice, staze, bulevare, trgove itd.).

Prijava se vrši popunjavanjem onlajn formulara na veb-sajtu Rotthier Prize i kreiranjem prijavnog dokumenta u A3 formatu, na najviše 20 strana (jednostrano), koji treba da sadrži sva dokumenta koja se odnose na realizaciju projekta (skice, planove, fotografije stanja pre i posle u boji itd.), kao i podatke kontakt osobe/organizacije i podatke autora projekta (arhitekata, urbanista, građevinara itd.) na imejl-adresu contact@rotthierprize.com. Prijavljeni projekti moraju da budu izgrađeni u prethodnih pet godina, a tekstualni delovi prevedeni na francuski ili engleski jezik.

Rok za prijavu je 30. april 2024. godine.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/451/PRIX_EURO_2024_FB_article.jpeg