Навигација

Европска награда за архитектуру Philippe Rotthier 2024.

Европска награда за архитектуру Philippe Rotthier је установљена 1982. године и  додељује се групним пројектима у области културе који су специфични за одређени регион, направљени су од природних материјала са циљем да се користе годинама, али и прикажу лепоту и историју европских градова.

У такмичењу учествују 32 државе. Укупан износ награде, која може да буде подељена на више поднесених пријава, износи 40 000 евра.

Европска награда за архитектуру Philippe Rotthier додељена је архитектонским пројектима, урбаној и руралној изградњи завршеној у претходних пет година, како би се промовисала архитектура која је у складу са природом, локалним идентитетом и историјом, као и умеће, применом смислених принципа и дугорочних грађевинских техника, уз употребу природних материјала.

Награда је намењена ангажованима у свим областима грађевинарства, архитектама, извођачима и урбанистима. Посебну пажњу комисија ће посветити пројектима који су настали на локалном терену, који су направљени од еколошких материјала и представљају спој урбаних и традиционалних елемената не мењајући дух заједнице, економично користе земљиште и стварају јавне површине препознатљиве широј маси (улице, стазе, булеваре, тргове итд.).

Пријава се врши попуњавањем онлајн формулара на веб-сајту Rotthier Prize и креирањем пријавног документа у А3 формату, на највише 20 страна (једнострано), који треба да садржи сва документа која се односе на реализацију пројекта (скице, планове, фотографије стања пре и после у боји итд.), као и податке контакт особе/организације и податке аутора пројекта (архитеката, урбаниста, грађевинара итд.) на имејл-адресу contact@rotthierprize.com. Пријављени пројекти морају да буду изграђени у претходних пет година, а текстуални делови преведени на француски или енглески језик.

Рок за пријаву је 30. април 2024. године.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/451/PRIX_EURO_2024_FB_article.jpeg