Навигација

Study in Serbia Your Info Centre for education in Serbia

Претрага

Установе

Напредна претрага

Програми

Напредна претрага

Стипендијe

Напредна претрага

The Professional Fellows Program (PFP) – програм намењен унапређењу лидерских способности и професионалних вештина

The Professional Fellows Program финансира Канцеларија за образовање и културу Државног секретаријата Сједињених Америчких Држава, а спроводи га Амерички савет за међународно образовање. Циљ размене је промовисање узајамног разумевања, развој професионалних способности и изградња одрживих партнерстава младих лидера других земаља и Сједињених Америчких Држава.

Европска награда за архитектуру Philippe Rotthier 2024.

Европска награда за архитектуру Philippe Rotthier је установљена 1982. године и додељује се групним пројектима у области културе који су специфични за одређени регион, направљени су од природних материјала са циљем да се користе годинама, али и прикажу лепоту и историју европских градова.

У такмичењу учествују 32 државе. Укупан износ награде, која може да буде подељена на више поднесених пријава, износи 40 000 евра.
 

Европска награда за архитектуру Philippe Rotthier 2024.

Стипендије Московског државног института за међународне односе (МГИМО) за академску 2024/25. годину

Московски државни институт за међународне односе при Министарству просвете Руске Федерације (МГИМО) позива студенте да се пријаве за основне или мастер академске студије 2024/25. године. Број стипендија је ограничен, а сви заинтересовани кандидати полагаће пријемни испит.

Стипендије Московског државног института за међународне односе (МГИМО) за академску 2024/25. годину

Отворен први конкурсни рок за упис на основне и интегрисане студије у Републици Србији за академску 2022/2023. годину

Први конкурсни рок за упис на основне и интегрисане студије у Србији у академској 2022/2023. години биће отворен од средине јуна до средине јула, а у току истог периода је планирано и одржавање пријемних испита за упис на високошколске установе (ВШУ) у Србији. Детаљне информације о роковима за предају докумената, као и датумима пријемних испита и уписа на програме основних и интегрисаних студија је могуће наћи на веб-страницама ВШУ. 

Конкурс Фонда за младе таленте за стипендирање најбољих студената у Србији у академској 2021/2022. години

Расписан је конкурс за стипендирање 1550 најбољих студената завршних година основних, интегрисаних и мастер студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2021/22. годину. Текст конкурса, образац пријаве за конкурисање и списак потребне документације доступни су на интернет страници Фонда за младе таленте. Пријаве се достављају до 11. фебруара 2022. године на писарницу у Палати Србија или се шаљу поштом.

Универзитет у Београду међу 600 најбољих на Шангајској листи

Академско рангирање светских универзитета, колоквијално познато као Шангајска листа, сврстала је Универзитет у Београду између 501. и 600. најбољих универзитета у свету. Универзитет у Новом Саду позиционирао се између 901. и 1000. места. Детаљне информације доступне су на званичној интернет страници ShanghaiRanking Consultancy.

Универзитет у Београду међу 600 најбољих на Шангајској листи

Study in Serbia једна од учесница на виртуелном сајму Study in Europe

Иницијатива Study in Serbia учествовала је на на виртуелном сајму Study in Europe који је одржан 16. јуна 2021. године. Сајам је посетило више од 6.000 иностраних кандидата, заинтересованих за могућност студирања у Европи. Study in Serbia штанд је забележио око 350 посета.

Study in Serbia једна од учесница на виртуелном сајму Study in Europe

Стипендије за студирање мастер програма из области европских правних студија у Луксембургу

Министарство спољних и европских послова Луксембурга расписало је конкурс за доделу шест стипендија за похађање мастер програма европских правних студија (Master programme in European Legal Studies - MELS Online). За стипендије се могу пријавити државни службеници, запослени у правосуђу или организацијама цивилног друштва, као и сви остали који се професионално баве правом и заинтересовани су за изучавање ове области. Мастер програм комбинује онлајн и наставу уживо, а спроводе га Европски институт за јавну управу (EIPA) из Луксембурга и Универзитет Лорен из Француске. Студије су двојезичне, те се од кандидата захтева одлично познавање једног од језика и основно владање другим. Настава се изводи на енглеском и француском језику. Више информација о висини и обухвату стипендијe, као и о условима учешћа доступно је овде. Пријаве се подносе до 14. маја 2021. године.

Стипендије Националне агенције за академску размену Пољске за академску 2021/2022. годину

Национална агенција за академску размену Пољске расписала је конкурс за одлазак на стипендиране академске размене у Пољску. Стипендије су доступне за обављање научног стажа у трајању од једног до девет месеци, као и за једносеместралне боравке у сврху студирања за максимално десет студената на основним и мастер студијама. Детаљне информације доступне су на интернет страници Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије, у одељку ”Конкурси и јавни позиви страних влада и фондација - Стипендије Владе Републике Пољске за академску 2021/2022. годину”.  Пријавна документација се шаље Министарству просвете, науке и технолошког развоја Србије најкасније до 5. маја 2021. године.

Архива вести