Navigacija

Prva jezička obuka u okviru inicijative "Internacionalizacija visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji"

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Fondacija Tempus sprovodi inicijativu sa ciljem internacionalizacija visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji, u okviru Study in Serbia inicijative.

Kao jedan od prioriteta u ovoj oblasti je podsticanje implementacije studijskih programa i kurseva na stranim jezicima, pre svega engleskom, za strane studente, a prvi korak je bio organizovanje obuke namenjene nastavnicima engleskog jezika - buduće trenere u ovoj oblasti.

Trening je održan od 10. do 13. septembra u prostorijama Fondacije Tempus, a prisustvovali su predstavnici Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Predavači na obuci bili su eminentni stručnjaci iz oblasti English as a Medium of Instruction (EMI) - Ernesto Macaro i Mark Searle (Univerzitet Oksford) i Meri Pejdž (Univerzitet Sauthempton). Učesnici su imali priliku da rade na unapređenju metodologije predavanja u svom radu sa stranim studentima na engleskom jeziku. Obučeni predavači će se dalje baviti edukacijom kolega sa svojih matičnih univerziteta, koji predaju u različitim akademskim oblastima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/128/DSC_9961.JPG
  • /uploads/attachment/vest/128/DSC_9969.JPG
  • /uploads/attachment/vest/128/DSC_9954.JPG
  • /uploads/attachment/vest/128/DSC_9993.JPG