Навигација

Прва језичка обука у оквиру иницијативе "Интернационализација високошколских установа у Републици Србији"

У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Фондација Темпус спроводи иницијативу са циљем интернационализација високошколских установа у Републици Србији, у оквиру Study in Serbia иницијативе.

Као један од приоритета у овој области је подстицање имплементације студијских програма и курсева на страним језицима, пре свега енглеском, за стране студенте, а први корак је био организовање обуке намењене наставницима енглеског језика - будуће тренере у овој области.

Тренинг је одржан од 10. до 13. септембра у просторијама Фондације Темпус, а присуствовали су представници Универзитета у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу. Предавачи на обуци били су еминентни стручњаци из области English as a Medium of Instruction (EMI) - Ернесто Мацаро и Марк Сеарле (Универзитет Оксфорд) и Мери Пејџ (Универзитет Саутхемптон). Учесници су имали прилику да раде на унапређењу методологије предавања у свом раду са страним студентима на енглеском језику. Обучени предавачи ће се даље бавити едукацијом колега са својих матичних универзитета, који предају у различитим академским областима.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/128/DSC_9993.JPG
  • /uploads/attachment/vest/128/DSC_9954.JPG
  • /uploads/attachment/vest/128/DSC_9969.JPG
  • /uploads/attachment/vest/128/DSC_9961.JPG